Bykronen logo

Arkitekten

Et nytt perspektiv på Stavanger

– Bykronen gir anledning til å se Stavanger fra en ny side. Skuet over innseilingen og Ryfylkeheiane gir oss assosiasjoner til et nordisk Venezia, sier arkitekt Eva Oulie Alvarez.
Eva Oulie Alvarez, Senior Architect

Sammen med kollegene i Henning Larsen, har arkitekten hatt gleden av å utvikle et prosjekt som ivaretar både helhet og detaljer.

– Prosjektet har et helt spesielt fokus på kvaliteter, design og gjennomtenkte løsninger. I tillegg til å skape et fortreffelig bomiljø for den enkelte, har vi også viet naboskap og fellesområder mye oppmerksomhet. Vi ønsker å skape gode rom for fellesskap og sosial bærekraft, både inne og ute.

Det historiske grunnlaget har vært en viktig del av prosjektet fra start

– Fasadeuttrykk og materialbruk er direkte inspirert av det tidstypiske 50-tallsuttrykket til bilhallen. Det har vært viktig for oss å skape et kvartal som fremhever og spiller på lag med denne gjemte arkitektoniske perlen.

– Vi har også jobbet med å forsterke den grønne forbindelsen ned til Gamle Stavanger. Vi viderefører tradisjonene med beplantning og bruken av passasjer og smau, i kombinasjon med bærekraftig overvannshåndtering. Bykronen blir et inviterende og inspirerende kvartal.

Henning Larsen er spesielt opptatt av bærekraft og miljøvennlige løsninger. I Bykronen gjør dette seg til kjenne gjennom leiligheter med smart orientering for best mulig utnyttelse av sol og dagslys.

– Godt dagslys er en av de største kvalitetene vi kan gi i arkitekturen. Vi har vendt leilighetene i en optimal retning med tanke på dagslys, solforhold og innsyn. Store vindusflater gir god kontakt med utsiden, samtidig som løsningene oppleves usjenerte.

Sammenhengen mellom det ytre og indre understrekes ytterligere med de tre stilartene arkitektkontoret har utviklet for innredning av leilighetene.


Henning Larsen logo

Henning Larsen er et internasjonalt studio for arkitektur, landskap og urbanisme, i tillegg til interiør, grafikk og lysdesign. Selskapet ble etablert i Danmark i 1959 og har kontorer i København, München, New York, Hong Kong og Oslo.