Bykronen logo
18/08/2022

Avtale om totalentreprise mellom Bykronen og Total Betong.

Bykronen og Total Betong har idag inngått en totalentreprise om bygging av boliger og rehabilitering av næringsbygg i Stavanger til en verdi av over 500 mill.
Fra venstre: Thomas Samuelsen (TB), Kurt Helland (daglig leder TB), Einar Vigrestad (TB), Christine Sagen Helgø (Bykronen), Oddvar Egelandsdal (Bykronen), Helene Olsen-Beck (Bykronen) og Øyvind Lode (TB) (Foto: Tom Haga)

Prosjektet ligger i Løkkeveien 97-99 i Stavanger sentrum og boligdelen består av fire bygg med totalt 67 leiligheter. I tillegg skal den gamle maskinhallen til Torleif Sunde (Hallen) som er på totalt 4000m² stå ferdig renovert 1. desember 2023. Det er Storebrand Skagenfondene som er leietager og skal ha sitt kontor i Stavanger der.

Det er Oddvar Egelandsdal som er prosjektleder for Bykronen. Han er fornøyd med at det er inngått avtale med Total Betong og at byggingen nå kan komme i gang. Det er mye usikkerhet rundt materialkostnader fortiden og derfor er det ekstra kjekt at vi har kommet i mål med en avtale med Total Betong.

Øyvind Lode (TB) og Oddvar Egelandsdal (Bykronen) (Foto: Tom Haga)

Total Betong er en nasjonal aktør i totalentreprenørbransjen med hovedkontor på Bryne. Øyvind Lode som er salgssjef og assisterende daglig leder sier at Bykronen er en ny og spennende utfordring for Total Betong og at han er opptatt av at de skal levere godt på dette oppdraget i Stavanger sentrum. De gleder seg til å komme i gang med prosjektet som vil sikre mange lokale arbeidsplasser i regionen.

Eierne har vedtatt byggestart.

Denne uken starter rivearbeidet og når rammesøknad er godkjent settes spaden i jorda og byggingen er i gang. Eierne til prosjektet K2 Bolig AS og Camar Eiendom har bestemt seg for at de vil starte byggingen så snart dette er på plass. Salgsstart på Bykronen var 9. mai og det er allerede solgt 50%. Av de toppleilighetene er det kun 2 som ikke er solgt. Prisen på leilighetene har variert fra ca 3,5 mill til 45 mill.

Beliggenheten til prosjektet er helt unik med utsikt til Ryfylke og Vågen i Stavanger. Stavanger sentrum er 4 min gange gjennom hyggelige gamle Stavanger. Prosjektet vil gi et løft til hele området og forsterke gang og sykkelforbindelsen mellom sentrum og Bjergsted.

Boligene i prosjektet er planlagt ferdigstilt 3.kvartal 2025.

  Relaterte saker

  04/05/2023
  Arbeidet på byggeplassen går fremover – spennende å se utviklingen fra uke til uke.
  13/03/2023
  Første støp på Bykronen ble foretatt fredag 10. mars. Da startet vi på fundament for kjellervegg i parkering (U1).
  06/03/2023
  Fra og med fredag 03.03.23 vil det være sprengningsarbeid på tomten for Bykronen. Arbeidet vil vare i ca. 4–5 uker, men vi håper å kutte ned på denne tiden. 
  20/12/2022
  Bykronen har nå fått rammetillatelse fra Stavanger kommune og dermed er vi formelt i gang med byggingen.
  18/11/2022
  Her trenger man ikke ty til fantasien for å forstå at her blir det godt å bo. Himmelen, fjellene, fjorden, havnen og byen sier sitt. Du velger etasjen.